Tuesday, November 17, 2009

Nog eens wolven

Ook hebben we het wolven en roofvogelpark Kasselberg in Gerolstein bezocht. Hier moesten de honden in de auto blijven. De roofvogelshows zijn zeker de moeite waard, maar het voeren van de wolven is het hoogtepunt, zeker als je de kans krijgt mee te mogen binnen het hek bij het voeren. Helaas was het al te schemerig om goede foto's te maken, maar het ging om het gevoel.
Het is opvallend hoe rustig de wolven zijn als de beheerder het verblijf binnen komt met een kruiwagen vol eendagskuikens. Alles gaat liggen en blijft rustig tot de kruiwagen geleegd wordt. Heel anders dan onze honden die al gaan kwijlen, janken en blaffen als je naar hun vlees wijst. De roedel bestaat uit 18 timberwolven, waarvan er 15 bij het voeren aanwezig waren.
Als de kruiwagen geleegd wordt, voel je het geroffel van de poten en de verplaatsing van lucht doordat alle wolven opeens overeind schieten. Helaas hebben we geen roedelgedrag kunnen bestuderen, dat zie je alleen bij het voeren van hele dieren, of grote stukken vlees. Bij eendagskuikens is het pakken wat je pakken kan en dan hap, slik, weg.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home