Saturday, September 03, 2011

Eberhard Trumlers Station Wolfswinkel

Geen Schylger Samoyeds, maar te interessant om niet te vermelden. Tijdens onze vakantie in het Westerwald hebben we een rondleiding gehad in Trumlers Station Wolfswinkel. 2 Uur lang info gekregen over dingo's, jakhalzen, Turkse honden, marterhonden, pariahonden, hondenevaluatie en hondengedrag. Razend interessant!

Eberhard Trumler is overleden, maar zijn vrouw Erica heeft met behulp van enkele biologen het onderzoeksstation voortgezet.
Voor een kynoloog zal knuffelen met dingo's net zoiets zijn als zwemmen met dolfijnen voor 'normale mensen'. Terwijl dit teefje lekker bij Cees lag werd ik afgelebberd door de alfa reu. Uniek om dat mee te mogen maken.

Samojedenpups? Nee, zeldzame witte marterhonden! Riep ik hier verrukt uit dat het net samojedenpups waren, Erica Trumler zei toen ze onze honden zag dat het net grote marterhonden zijn...Het is maar net wat je gewend bent.

De zadeljakhals. Lijken de samojeden meer op wolven of dingo's, als je de jakhals ziet zou je bijna denken dat onze Galynn daarvan afstamt.

Eberhard en Erica Trumler hadden vroeger ook samojeden. Ze zijn ermee gestopt toen ze dachten dat het oude type er niet meer was. Ze was dan ook blij verrast toen ze onze honden zag: "Aber das ist das richtige Type!" Wij hebben die dag veel geleerd, maar wij hebben haar kunnen laten zien dat het oude type er nog steeds is.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home